Vanjski Ukrasi Za Božić

Prošli put sam pisala o tome kako jeftino izraditi vesele ukrase za Božić i nadam se da sam vas inspirirala. Danas bi htjela pisati o uređenju vrta, okućnice, balkona ili prozora.

Već sam napomenula kako sam luda za svjetlosnim dekoracijama svake vrste. Jednostavno volim ugođaj koje stvara to veselo ili prigušeno svjetlo-kako vam drago. Međutim, kad je božićno ukrašavanje vanjskog dijela vašeg doma u pitanju, niste ograničeni samo na žaruljice, iako su one moj osobni favorit. Ne mislim ni samo na one slatke Djeda Mrazove koji vise sa svakog prozora.

Postoje  božićni ukrasi koje možete sami napraviti. Dakle, opet pustite mašti na volju, naoružajte se ostacima tkanina, žicom, konopcem, pamukom, bojama, vrpcama i napravite sve što vam padne na pamet.

Npr. onog Djeda Mraza na ljestvama možete i sami napraviti. Treba vam, crvena i bijela tkanina, punjenje (pamuk ili nešto slično) i žica za oblikovati tijelo Djeda, te konopac i nekoliko ravnih grana za ljestve. Uz to dosta truda i strpljenja.

Također možete napraviti odmak od tradicionalnih ukrasa i od žice i sjajnog papira napraviti ukrasna stabla u svom vrtu na koja možete objesiti i kuglice ili žicu omotati sa sitnim žaruljicama (iskricama).

Iskrice su također najbolji izbor ako imate golo stablo u vrtu koje želite okititi žaruljicama. Međutim, golo stablo možete ukrasiti i raznolikim ukrasima koje ste sami napravili npr. ukrasnu mašnu jednostavno napravite od crvenog sjajnog papira, mrežaste vreće za krumpir i sjajne trakice.

Evo kako napraviti ukrasne kuglice koje možete objesiti za grane vrta. Prvo trebate običan balon za puhanje. Napušite ga na željenu veličinu te nakon toga na njega stavljajte sloj po sloj novinskog papira i ljepila za drvo. Kada ste napravili dovoljno debel omotač, pustite vašu kuglu da se osuši. Nakon sušenja je probijete kroz sredinu, provučete konopac i zavežete čvor. Nakon to ga vam samo preostaje da je obijate i ukrasite po želji.  Kad ste gotovi sa ukrašavanjem, možete cijelu kuglu premazati bezbojnim lakom za drvo ili nečim sličnim kao bi vaša božićna kuglica bila otporna na kišu.
Uz ukrase isvjećice, svoj dom možete ukrasiti i svjetlećom cijevi koja je godinama već jako popularna kod ukrašavanja eksterijera, posebno fasada. Meni je svjetleća cijev prekrasan božićni ukras ali samo ako je lijepo i precizno postavljena što je kod npr. iskrica manje bitno.  Jako je volim vidjeti kada obrubljuje vanjske rubove kuće, balkona ili prozora, a posebno lijepo izgleda omotana oko rukohvata na vanjskim skalama ili ograde od balkona.

Ako tražite kvalitetne vanjske svjećice, iskrice ili svjetleće cijeli različitih boja, tada toplo preporučujem firmu St-arc iz Splita zbog iznimne kvalitete proizvoda i usluge.

Nadam se da sam vam pomogla u odabiru vaših božićnih ukrasa i da će vaš vrt ili balkon ovog Božića zasjati punim sjajem. Također, ne zaboravite kako sve ove božićne ukrase možete pretvoriti i u kreativne božićne poklone. U današnje vrijeme takvi pokloni su rijetkost i vaši najdraži će ga sigurno znati cijeniti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>